Nieuws - MicroStrategy verhoogt Bitcoin-bezit tot 214.400 - ondanks nettogemis

Mike Hesp

Door Mike Hesp

MicroStrategy verhoogt Bitcoin-bezit tot 214.400 - ondanks nettogemis

Bitcoin (BTC)
Investeren
MicroStrategy verhoogt Bitcoin-bezit tot 214.400 - ondanks nettogemis

MicroStrategy blijft onbetwistbaar vasthouden aan Bitcoin. Het bedrijf heeft alleen al sinds het afgelopen kwartaal 25.250 Bitcoin gekocht.

MicroStrategy blijft vasthouden aan hun Bitcoin-strategie. Gisteravond publiceerde het bedrijf zijn cijfers voor het eerste kwartaal.

Hieruit blijkt: het bedrijf toont nog steeds "Diamond Hands". In totaal heeft MicroStrategy sinds het einde van het vorige kwartaal 25.500 Bitcoin verzameld.

De kosten hiervoor bedroegen 1,65 miljard dollar. Het Amerikaanse bedrijf betaalde gemiddeld $ 65.232 per BTC.

Hierdoor groeide het Bitcoin-bezit tot in totaal 214.400 BTC, met een waarde van momenteel 7,54 miljard dollar, tegen een gemiddelde prijs van $ 35.180 per BTC. Onder de beursgenoteerde bedrijven blijft MicroStrategy de leider en breidt het zelfs zijn eigen positie verder uit. Hierdoor bezit het Amerikaanse bedrijf nu iets meer dan 1 procent van de totale Bitcoin-omloop.

Achter deze strategie staat Michael Saylor. De oprichter en langdurige CEO van MicroStrategy staat bekend als een grote pleitbezorger van Bitcoin. Zijn bedrijf investeerde al vroeg in de cryptocurrency.

Operationeel ging het echter minder goed voor MicroStrategy. In de huidige balans rapporteerde het bedrijf een nettoverlies van $ 53,1 miljoen of $ 3,09 per aandeel. Deze daling lijkt echter weinig verrassend. De MSTR-aandelen correleerden immers sterk met de Bitcoin-koers in het verleden. Het effectenfonds profiteerde dus enorm van de bullrun van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de afgelopen maanden.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2023 rapporteerde het aandeel een winst van $ 31,79 per stuk. In een jaar tijd steeg MSTR dus met bijna 300 procent.

Op het moment van schrijven handelt het aandeel buitenbeurs om voor $ 1.261.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven