Nieuws - MicroStrategy boekt winst dankzij Bitcoin-strategie

Door Ted Maas

MicroStrategy boekt winst dankzij Bitcoin-strategie

Bitcoin (BTC)
Investeren
Michael Saylor MicroStrategy

Dankzij het consequent kopen van Bitcoin heeft MicroStrategy het eerste kwartaal succesvol afgesloten. Het bedrijf, opgericht door Michael Saylor, boekte in het eerste kwartaal van 2023 een winst van 94 miljoen dollar dankzij winstbelastingvoordelen.

Daarnaast behaalde MicroStrategy een omzet van 121,9 miljoen US dollar, 2,2 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Phong Lee, de CEO van het bedrijf, zegt in een persbericht: "De overtuiging in onze bitcoin-strategie blijft sterk nu de omgeving van digitale activa steeds volwassener wordt."

Michael Saylor schrijft het succesvolle kwartaal toe aan de consequente uitvoering van MicroStrategy’s core business en de daarbij horende bitcoin-beleggingen. Momenteel bezit het technologiebedrijf 140.000 Bitcoin en betaalde het gemiddeld US$29.803 per coin. De totale prijs van de overname bedraagt US$4,17 miljard.

Als Bitcoin boven de grens van US$30.000 klimt, begint MicroStrategy winst te boeken. Zakt BTC onder de US$30.000? Dan draait het bedrijf verlies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven