Nieuws - MicroStrategy-oprichter wil nog meer Bitcoin kopen

Door Luc Vesters

MicroStrategy-oprichter wil nog meer Bitcoin kopen

Bitcoin (BTC)
Investeren
ETF
MicroStrategy-oprichter wil nog meer Bitcoin kopen

Het business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft opnieuw aangekondigd Bitcoin (BTC) te willen kopen. Daarvoor wil het bedrijf schulden aangaan (zogenaamde convertible notes) voor een totaalbedrag van 500 miljoen dollar. De notes zouden in 2031 aflopen.

"MicroStrategy is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken voor de aankoop van extra Bitcoin en voor algemene bedrijfsdoeleinden," aldus het persbericht van 13 maart.

Michael Saylor wordt beschouwd als een van de meest spraakmakende boegbeelden in de Bitcoin-ruimte. Hoewel MicroStrategy oorspronkelijk is opgezet als een softwarebedrijf, richt Saylor zich steeds meer op Bitcoin.

MicroStrategy bezit momenteel 205.000 BTC, dat is bijna 1 procent van de totale mogelijke hoeveelheid Bitcoin in omloop.

Saylor gaat agressieve leveraged posities niet uit de weg en koopt herhaaldelijk BTC op krediet.

In de nasleep van de recente prijsstijgingen op de cryptomarkt is de voormalige MicroStrategy CEO een populaire interviewgast in de media.

Onlangs polariseerde hij de meningen met een uitspraak waarin hij mensen die hun rijkdom meten in fiatgeld zoals de Amerikaanse dollar (in plaats van Bitcoin) als "arm" bestempelde.

Saylor deed er ongeveer vier jaar over om 205.000 BTC te verzamelen. Vermogensbeheerder BlackRock, die de iShares Bitcoin Trust (IBIT) lanceerde, momenteel de meest succesvolle Bitcoin ETF, had slechts drie maanden nodig om meer dan 215.000 BTC te verzamelen.

Bitcoin marcheert van de ene all-time high naar de volgende, gevoed door de gigantische vraag naar Bitcoin ETF's. Het digitale goud wordt momenteel verhandeld op een hoogtepunt van USD 73.770, een stijging van 12 procent over de hele week.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven