Nieuws - MicroStrategy lanceert een gedecentraliseerde ID-oplossing

Mike Hesp

Door Mike Hesp

MicroStrategy lanceert een gedecentraliseerde ID-oplossing

Bitcoin (BTC)
Investeren
Crypto-acceptatie
MicroStrategy lanceert een gedecentraliseerde ID-oplossing

Meer dan alleen BTC kopen is het nieuwe motto bij MicroStrategy. Michael Saylor's Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf plant een nieuwe ID-oplossing.

Nieuws van het "Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf": MicroStrategy wil een gedecentraliseerde identiteitsoplossing introduceren in het Bitcoin-netwerk. Inscripties op basis van ordinale waarden moeten worden gebruikt om informatie op te slaan en op te vragen.

Het bedrijf van Michael Saylor kwam onlangs in het nieuws omdat het zijn Bitcoin-holdings opnieuw verhoogde. Hierdoor bezit MicroStrategy nu maar liefst 214.400 BTC.

Saylor zelf presenteerde de nieuwe ID-oplossing genaamd "MicroStrategy Orange" op 1 mei tijdens de "Bitcoin For Corporations"-conferentie die door zijn bedrijf werd georganiseerd.

Het idee erachter? MicroStrategy Orange is ontworpen om persoonlijke gegevens van gebruikers op te slaan en op te vragen door UTXO's te gebruiken op de Bitcoin blockchain, zo legde een insider uit.

Een toepassing die MicroStrategy al heeft gelanceerd is "Orange For Outlook", dat digitale handtekeningen in e-mails integreert. Dit zorgt ervoor dat ontvangers de ware identiteit van de afzender kunnen verifiëren.

Volgens Saylor zal de nieuwe gedecentraliseerde ID-oplossing gebaseerd zijn op open source software. Bovendien is MicroStrategy Orange niet afhankelijk van sidechains en kan het tot 10.000 gedecentraliseerde identifiers in één Bitcoin verwerken.

De gedecentraliseerde identifiers (DID's) zouden pseudonimiteit mogelijk maken, net zoals echte identiteiten niet gebonden zijn aan Bitcoin-adressen en transacties.

Het valt nog te bezien wanneer MicroStrategy het nieuwe ID-project precies zal lanceren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven