Nieuws - MiCA 2.0: Franse centrale bank roept op tot meer regulering

Door Luc Vesters

MiCA 2.0: Franse centrale bank roept op tot meer regulering

Wet en regelgeving
DeFi
MiCA 2.0: Franse centrale bank roept op tot meer regulering

Volgens het hoofd van de Franse centrale bank, Francois Villeroy de Galhau, is internationale samenwerking nodig om grote cryptobedrijven te reguleren. Tijdens het Technology Forum in Parijs zei hij dat er een nieuwe versie nodig is van de MiCA-verordening die onlangs door de EU is aangenomen.

Het is waar dat de regelgeving drastische veranderingen met zich meebrengt, vooral voor dienstverleners, die vanaf 2025 aan een hele reeks nieuwe regels moeten voldoen. Maar staking, uitlenen, NFT's en, last but not least, het gebied van gedecentraliseerde financiering (DeFi) zijn tot nu toe buiten het regelgevingskader voor crypto's gehouden.

"Decentrale financiering is gewoon een nieuwe technologie. Er zijn spelers die deze technologie gebruiken voor financiële diensten, zij moeten gereguleerd worden. Dezelfde aanpak, dezelfde risico's, dezelfde regels", aldus de centrale bankchef.

MiCA 2.0 is ondertussen al in de maak. Want: in de huidige versie gaf het Parlement de Commissie de opdracht om "de ontwikkelingen op de markt voor NFT's te volgen". Het is goed mogelijk dat de EU zich hierna gaat bezighouden met bored apes, ordinals en dergelijke.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven