Nieuws - MetaMask verzamelt gebruikersgegevens - wat kunt u ertegen doen?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

MetaMask verzamelt gebruikersgegevens - wat kunt u ertegen doen?

Ethereum (ETH)
Wallets en Whales
Privacy en veiligheid
MetaMask verzamelt gebruikersgegevens, wat kunt u ertegen doen?

De meest leidende digitale wallet verzamelt een en al data met de nieuwe update. Is het een bedreiging voor de privacy?

Voor 31 miljoen actieve gebruikers verleent Metamask toegang naar de crypto wereld, vooral voor Ethereum. Coins kunnen onder eigen verantwoordelijkheid in de digitale wallet worden opgeslagen en verstuurd. Tot nu toe was alles anoniem, maar daar komt nu verandering in. Dit komt door alle onvrede dat veroorzaakt is in de cryptocommunity. Zo heeft het bedrijf achter MetaMask, ConsenSys, een update over zijn privacybeleid aangekondigd, dat vanaf nu gebruikersgegevens worden verzameld. Dit gebeurt wanneer MetaMask wordt gebruikt via de Infura-client wat als standaard is ingesteld.

Volgens informatie van de wallet kan er onder meer informatie over identiteit, huisadres, e-mailadressen, telefoonnummer, gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcards, bankrekening, IP-adres en portefeuilleadres worden verzameld.

CEO van MetaMask verontschuldigt zich

"Het was leuk zolang het nog goed was MetaMask, maar ik hecht waarde aan mijn privacy," tweette Pixelvault moderator Gooniebrad. En riep op tot "verandering van portefeuille asap." Beastlyorion, een Cardano staker, schreef: "Ik denk dat het tijd is om te stoppen met het gebruiken van MetaMask." De CEO van MetaMask sprak zich ook uit op Twitter, met een verontschuldiging: "Ik denk dat we dit snel kunnen oplossen. We gebruiken geen IP-adressen, zelfs niet als ze tijdelijk worden opgeslagen, wat niet nodig is omdat we ze nergens voor gebruiken."

De crypto-analist Insightful plaatste instructies op Twitter over hoe MetaMask in te stellen zodat er geen gegevens worden verzameld. Je moet hiervoor Alchemie gebruiken. Je kunt alle benodigde stappen vinden in de thread.

Ook Uniswap kondigd nieuw privacybeleid aan

De update van MetaMask komt kort nadat ook Uniswap, de grootste gedecentraliseerde cryptobeurs, een nieuw privacybeleid aankondigde. Eerder dit jaar haalde ConsenSys, het bedrijf achter MetaMask en Infura, meer dan 450 miljoen op in een Serie D-ronde. Met een waardering van zeven miljard dollar is het een van de grootste spelers in de cryptospace. ConsenSys is opgericht door Joseph Lubin, een van de mede-uitvinders van Ethereum.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven