Nieuws - MetaMask update maakt cryptowallet veiliger

Mike Hesp

Door Mike Hesp

MetaMask update maakt cryptowallet veiliger

DeFi
MetaMask update maakt cryptowallet veiliger

De aanbieder van cryptowallets dringt met een nieuwe software-update aan op een betere bescherming tegen phising-aanvallen.

Cryptowallet MetaMask heeft op donderdag 2 februari nieuwe privacyfuncties toegevoegd. De update is onder meer bedoeld om de online wallets beter te beschermen tegen phishing-aanvallen. Met de update kunnen gebruikers nu ook instellingen maken met betrekking tot de RPC provider.

In november 2022 kwam het bedrijf onder vuur te liggen. Het moederbedrijf ConsenSys had MetaMask-klanten geïnformeerd dat het IP-adressen en ETH-walletadressen van gebruikers zou verzamelen voor elke transactie via zijn RPC-provider Infura.

Met de update kunnen portefeuillehouders nu handmatig van RPC-provider wisselen. MetaMask waarschuwt echter voor een verkeerde interpretatie van de update en wijst erop dat "elke RPC het IP-adres en de Ethereum-wallet krijgt om transacties uit te voeren."

David Schwed, COO van blockchain beveiligingsbedrijf Halborn, beschreef de nieuwe instellingen van MetaMask als "positief". Aan nieuwsportaal Decrypt voegde hij echter toe: "De verandering maakt het niet mogelijk om te stoppen met het verzamelen van IP-adressen, ze maken het alleen mogelijk om een andere RPC-provider te gebruiken om transacties te verzenden."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven