Nieuws - Mercedes, Formule 1 en MLB beschuldigd van fraude met FTX

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Mercedes, Formule 1 en MLB beschuldigd van fraude met FTX

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
Mercedes, Formule 1 en MLB beschuldigd, van fraude met FTX

In november 2022 stort de cryptobeurs FTX in elkaar, met miljardenverliezen tot gevolg. Nu klagen investeerders reclamepartners Mercedes, Formule 1 en Major League Baseball aan.

Investeerders hebben nu hun zinnen gezet op nog meer doelwitten in een rechtszaak tegen de insolvente cryptobeurs FTX. Onder hen: Major League Baseball (MLB), Formule 1 en het raceteam Mercedes-Benz Group AG. De aanklagers beschuldigen deze organisaties ervan actief betrokken te zijn bij de "enorme, wereldwijde miljardenfraude" van de FTX Group.

Medeplichtigheid aan actieve deelnamen

De Amerikaanse honkbalcompetitie was de eerste grote sportcompetitie die een advertentiedeal tekende met de cryptobeurs in 2021. Zoals Bloomberg meldt, wordt de MLB nu beschuldigd van "medeplichtigheid aan actieve deelname" aan de FTX-fraude. De beschuldiging is dat de sportorganisatie de verkoop van ongereguleerde effecten heeft gepromoot. Voordat MLB de reclamedeal in 2022 beëindigde na het faillissement van de cryptobeurs droegen de scheidsrechters bijvoorbeeld FTX-banners nog op hun mouw, volgens het rapport.

Ook Formule 1 en het Mercedes team worden beschuldigd

De Formule 1 en het "Mercedes Formule 1 Racing Team" ondersteunden ook de verkoop van ongereguleerde effecten door middel van advertentiedeals met de cryptobeurs, vervolgen de aanklagers.

De aanklagers beweren dat de gedaagden opzettelijk waarschuwingssignalen negeerden om te profiteren van het publieke enthousiasme voor FTX's eigen cryptocurrency (FTT). "MLB en vele anderen sprongen snel in de wereld van cryptocurrencies toen ze zich het potentieel voor snel geld realiseerden," zeiden de advocaten van de investeerders in de rechtszaak.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven