Nieuws - Mastercard lanceert multi-token netwerk

Door Ted Maas

Mastercard lanceert multi-token netwerk

Crypto-acceptatie
Wereldeconomie
Mastercard Multi Token netwerk

Het meest ambitieuze digitale asset project tot nu toe? Mastercard ontwikkelt een multi-token netwerk en werkt daarnaast aan een blockchain app store.

Betaaldienst Mastercard blijft werken aan crypto-integratie en lanceert een zogenaamd multi-token netwerk (MTN) in het Verenigd Koninkrijk. Zoals het hoofd van crypto en blockchain bij Mastercard, Ray Dhamodharan, uitlegt in een blogpost, worden banken en financiële instellingen uitgenodigd om deel te nemen. De betalingsgigant wil in de toekomst ook CBDC's en gereguleerde stablecoins opnemen in de MTN-infrastructuur.

Mastercard is van plan om MTN "over de hele wereld" te integreren. Of de financiële toepassing ook voordelen zal bieden voor users valt nog te bezien. Het netwerk is het "meest ambitieuze digitale asset project tot nu toe", aldus de betalingsgigant.

Mastercard werkt ook aan een app store die blockchaintechnologie gebruikt om gereguleerde financiële apps te bouwen". Het bedrijf zegt dat aan "veilige overdracht van tokens en activa" essentieel is. Naast de nu geplande technologieën werkt Mastercard aan Web3-adoptie en wil het de kloof tussen crypto en traditionele financiën dichten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven