Nieuws - Mastercard integreert stablecoin-betalingen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Mastercard integreert stablecoin-betalingen

Stablecoin
Mastercard integreert stablecoin-betalingen

Een partnerschap tussen Immersve en Mastercard zal gebruikers in staat stellen cryptobetalingen te doen in digitale, fysieke en metaverse werelden. Het Nieuw-Zeelandse techbedrijf deed de aankondiging in een persbericht.

Om handelaren die Mastercard Online ondersteunen te betalen voor goederen en diensten, kunnen klanten hun wallet aansluiten op de dienst.

De betaaldienst vertrouwt daarvoor op de USDC stablecoin. Zodra een transactie door de klant is bevestigd, zet het systeem automatisch USDC-coins om in fiatvaluta.

Volgens Immersve CEO Jerome Faury kunnen klanten hierdoor "direct vanuit hun cryptowallet transacties doen, overal waar Mastercard online wordt geaccepteerd." Immersve liet ook weten dat de dienst in eerste instantie alleen in Nieuw-Zeeland en Australië de testfase in zou gaan.

"Samenwerken met een bekend en vertrouwd merk als Mastercard is een grote stap naar mainstream acceptatie van Web3 wallets," zei Faury.

Ondertussen kondigde USDC-Emmitent Circle aan dat het personeel opbouwt en zich uitspreekt over de huidige reguleringsdrang van de US Securities and Exchange Commission.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven