Nieuws - Circle-baas: SEC heeft geen jurisdictie over stablecoins

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Circle-baas: SEC heeft geen jurisdictie over stablecoins

Stablecoin
Wet en regelgeving
Circle-baas: SEC heeft geen jurisdictie over stablecoins

Circle CEO Jeremy Allaire beweert dat stablecoins betalingssystemen zijn en geen effecten. De SEC is daarom niet verantwoordelijk.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is niet de aangewezen instantie om stablecoins te reguleren, aldus Circle oprichter en CEO Jeremy Allaire.

In een interview met Bloomberg op 24 februari gaf hij commentaar op de SEC en haar recente acties om de crypto-industrie te reguleren.

"Payment stablecoins" gekoppeld aan de dollar zouden onder de jurisdictie van de bankregulator vallen, niet van de SEC.

"Er is een reden waarom overal ter wereld, ook in de VS, de overheid expliciet zegt dat stablecoins een activiteit van het betalingssysteem zijn en een activiteit van de bankregulator," zei Allaire.

Circle is de uitgever van de op één na grootste stablecoin ter wereld (USDC). Ondanks het huidige optreden van de SEC tegen de cryptosector, kondigde Circle aan dat het zijn personeel met 15 tot 25 procent zou uitbreiden.

Het zei ook dat het bleef werken aan de IPO van het bedrijf. "We zijn van plan door te gaan op ons pad naar een beursgang en zullen de nodige stappen ondernemen om dit zo snel mogelijk te bereiken", zei Circle CFO Jeremy Fox-Green.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven