Nieuws - MakerDAO investeert 500 miljoen dollar in Amerikaanse staatsobligaties

Door Ted Maas

MakerDAO investeert 500 miljoen dollar in Amerikaanse staatsobligaties

De investering wordt hoofdzakelijk gefinancierd door de DAI Stablecoin

Het grootste DeFi leenprotocol ter wereld, MakerDAO, kondigde gisteren, donderdag 6 oktober, aan dat het 500 miljoen dollar zou investeren in Amerikaanse staats- en bedrijfsobligaties. Volgens Bloomberg wordt de investering 80-20 verdeeld, waarbij het grootste deel naar Amerikaanse obligaties gaat. Een eerste proeftransactie van één miljoen dollar is al met succes afgerond, aldus MakerDAO.

De investering wordt hoofdzakelijk gefinancierd door de DAI Stablecoin. Het doel is om de eigen balans te diversifiëren, zei MakerDAO in zijn verklaring op Twitter.

Met deze laatste investering wordt de afhankelijkheid van één enkele munteenheid verminderd. Als reserve voor zijn eigen DAI stablecoin heeft het protocol onlangs grote hoeveelheden USD-Coin (USDC) gebruikt.

Het zou het protocol ook in staat stellen rente te verdienen op de aangehouden reserves, aangezien Amerikaanse staatsobligaties momenteel drie tot vier procent opleveren. De overgrote meerderheid van de MakerDAO community stemde voor de investering. Echter, heeft MakerDAO-oprichter Rune Christensen recentelijk gepleit voor een volledige afschaffing van centraal beheerde activa als reserves.

In de nasleep van het verbod op Tornado Cash, vreesde Christensen voor zijn eigen project. Als oplossing stelde hij voor de reserves aan te houden in gedecentraliseerde crypto's zoals Ethereum.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven