Nieuws - London Stock Exchange Group wil digitale markt bouwen met blockchain technologie

Door Ted Maas

London Stock Exchange Group wil digitale markt bouwen met blockchain technologie

Blockchain/Technologie
London Stock Exchange Group wil digitale markt bouwen met blockchain technologie

De traditionele financiële wereld wendt zich steeds meer tot cryptotechnologie. De London Stock Exchange Group wil blockchain technologie gebruiken om tokenisatie te stimuleren.

Volgens Murray Roos, hoofd kapitaalmarkten van de LSEG, wordt het project al ongeveer een jaar overwogen en staat het nu op een kantelpunt. Het resultaat? Een implementatie lijkt er nu toch echt aan te komen. Dat blijkt uit het feit dat de LSEG al in gesprek met toezichthouders in verschillende jurisdicties, evenals de Britse regering en het ministerie van Financiën, aldus de Financial Times.

Roos benadrukte dat LSEG "niets bouwt rond cryptoassets", maar zich in plaats daarvan richt op het gebruik van blockchain om de veiligheid en toegankelijkheid van de handel in activa te verbeteren. De financiële onderneming zet in op deze techniek om de groeiende interesse van ‘tokenization’ van activa te implementeren.

Door tokenization wordt het mogelijk om gedeeltelijke eigendom van activa te creëren, en dus zal de liquiditeit omhoog gaan. Het biedt ook toegang tot activa die traditioneel als illiquide werden beschouwd – een specifiek voorbeeld hiervan zijn de oude stadionstoelen van de voetbalclub Eintracht Frankfurt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven