Nieuws - Eintracht Frankfurt maakt tokens van stadionstoelen

Door Luc Vesters

Eintracht Frankfurt maakt tokens van stadionstoelen

Eintracht Frankfurt maakt tokens van stadionstoelen

Voetbalclub Eintracht Frankfurt heeft vorig seizoen de zitplaatsen in het Deutsche Bank Park vervangen. In plaats van blauw, sieren nu zwarte en witte stoelen het stadion - in de traditionele Eintracht-kleuren. Voor fans die de oude zetels met ups en downs hebben gezien, is er een tegenslag: de Bundesliga club heeft alle oude stadionzetels getokenized - op de Polygon blockchain.

Elke stoel bestaat maar één keer

De digitale stoelomslag is een uniek digitaal bezit. Net als de echte stoelen bestaat elke stoel maar één keer op de blockchain. Door de stoelen te tokenen, wil de voetbalclub hun uniekheid bewijzen - veilig en transparant. Polygon werd gekozen vanwege de snelle transacties. De hoge schaalbaarheid in vergelijking met Ethereum speelt ook een rol, zoals een woordvoerder van het bedrijf benadrukte tegenover BTC-ECHO. De voetbalclub, die in 1959 voor het laatst kampioen van Duitsland werd, wil een soepele gebruikerservaring garanderen.

Bovendien zijn de gaskosten en het energieverbruik op Polygon aanzienlijk lager dan op Ethereum. Dit verlaagt de transactiekosten en verhoogt de energie-efficiëntie - een win-winsituatie. Een succesvolle marketingcampagne voor Eintracht: bijna 10.000 fans hebben al een tokenized stoel gekocht. Met een stadioncapaciteit van ongeveer 51.500 zitplaatsen is dat bijna 20 procent.

Cold wallet voor stoeltokens

De winnaars van de Europa Leauge 2022 gebruiken een cold wallet in de vorm van een NFC-kaart als opslagmedium. Hierbij wordt het token permanent opgeslagen op de microchip van de kaart, volgens een verklaring die BTC-ECHO heeft verkregen. De digitale zitplaatsmantel kan niet worden verhandeld, maar wordt aan fans getoond in de Eintracht app "mainaqila" - waar meestal tickets of lidmaatschapskaarten te vinden zijn.

"Voor ons was het cruciaal dat de fans geen voorkennis nodig hadden over het gebruik van blockchaintechnologie of het gebruik van cryptocurrency," zegt Julien Zamberk, Managing Director van Eintracht Frankfurt Stadion GmbH. Tot slot: De token is gratis voor fans.

Samen met de digitale dochteronderneming EintrachtTech werken ze aan het openen van nieuwe digitale bedrijfsgebieden. "Eintracht heeft sinds 2022 twee keer haar blockchainconferentie 'Block im Park' in haar stadion gehouden," benadrukte een woordvoerder van het bedrijf op verzoek. Tijdens de volgende conferentie zullen meer projecten worden geëvalueerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven