Nieuws - Lightning Labs: Protocolnaam "Taro" moet veranderd worden

Door Ted Maas

Lightning Labs: Protocolnaam "Taro" moet veranderd worden

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Wet en regelgeving
Taro Tari rechtszaak

Er is een handelsmerkgeschil ontstaan in de open source wereld. Lightning Labs is hierdoor gedwongen een protocolnaam te veranderen.

Het bitcoin-infrastructuurbedrijf Lightning Labs wordt aangeklaagd vanwege het gebruik van de naam “Taro”. De aanklager, Tari Labs, is een softwareontwikkelingsbedrijf gericht op blockchain ecosystemen. De rechtbank eist een naamsverandering omdat de namen te veel op elkaar lijken. Tot die tijd wordt de verdere ontwikkeling van Taro stopgezet.

Tari Labs werd in april 2020 opgericht en daarbij werd de merknaam "Tari" geregistreerd. Twee jaar later kondigde Lightning Labs het Taro-protocol aan. Tari Labs stapte naar de rechtbank omdat de twee projecten "concurrenten zijn in hetzelfde digitale blockchain-ecosysteem, vergelijkbare en in sommige gevallen identieke goederen en diensten aanbieden, op de markt komen bij vergelijkbare ontwikkelaars en gebruikers, en op dezelfde blockchain-platforms verschijnen." In de open source community ontstond veel kritiek over de rechtszaak.

Met Taro werkt Lightning Labs aan een oplossing om stablecoins over het Bitcoin-netwerk te versturen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven