Nieuws - Lido DAO: Waarom LDO met 34 procent stijgt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Lido DAO: Waarom LDO met 34 procent stijgt

Lido DAO (LDO)
Koersupdate
DeFi
Lido DAO: Waarom LDO met 34 procent stijgt

Cryptoprijzen stijgen sterk. De winnaar van de dag is Lido Finance met een koersstijging van 34 procent. Wat zit er achter de stijging van LDO?

Sinds de ETF-experts van Bloomberg gisteren hun optimisme uitspraken over de goedkeuring van een Ether ETF, zijn de cryptoprijzen aanzienlijk gestegen. Dagelijkse winnaar: Lido DAO (LDO) met een indrukwekkende prijsstijging van ongeveer 34 procent in de afgelopen 24 uur.

Als grootste DeFi van Ethereum profiteert het project het meest van het positieve nieuws rond Ether.

Lido is een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) die een liquide staking oplossing biedt op Ethereum en andere proof of stake platforms, waaronder Polygon (MATIC) en Polkadot (DOT).

Lido laat gebruikers ETH storten en staking beloningen verdienen. In ruil daarvoor ontvangen ze stETH, een getoken versie van hun gestackte tokens op een 1:1 basis. Het proces staat daarom ook bekend als "liquid staking".

Vergeleken met de vorige week is de LDO-prijs met maar liefst 43 procent gestegen. Toch is de all-time high van ongeveer USD 7,30 uit de crypto bull run van 2021 nog ver weg. Lido DAO wordt momenteel verhandeld tegen $ 2,34.

Volgens gegevens van Lido wordt daar momenteel ETH ter waarde van meer dan $ 34 miljard gestackt. Samen met cryptofondsexploitant Paradigm plannen de medeoprichters van Lido momenteel een inval in de restakingsector, die een hype heeft doorgemaakt na de lancering van EigenLayers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven