Nieuws - Ethereum schiet omhoog door positief spot ETF-commentaar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ethereum schiet omhoog door positief spot ETF-commentaar

Ethereum (ETH)
ETF
Koersupdate
Bull run
Ethereum schiet omhoog door positief spot ETF-commentaar

De prijs van de grootste altcoin Ethereum profiteert van de toegenomen kans op goedkeuring van spot ETF en trekt de hele cryptomarkt naar het noorden.

Direct na een update over de goedkeuring van de Ethereum spot ETF door Bloomberg-analist Eric Balchunas schoot de prijs van de grootste altcoin met meer dan 16 procent omhoog naar $ 3.572.

In zijn commentaar verhoogde Balchunas de waarschijnlijkheid van goedkeuring van de handel door de Security and Exchange Commission (SEC) van 25 procent naar 75 procent. De daaropvolgende koerssprong heeft de volgende koersdoelen weer onder de aandacht van beleggers gebracht.

Onlangs uitte Ethereum medeoprichter en Consensys CEO Joseph Lubin scherpe kritiek op de SEC en haar standpunt met betrekking tot de classificatie van Ethereum (ETH) als een effect.

De rest van de cryptomarkt profiteerde ook van de prijsstijging van Ethereum. De toonaangevende cryptocurrency Bitcoin (BTC) steeg met bijna zeven procent naar $ 70.451.

Als gevolg van het bullish nieuws noteerden alle top 100 altcoins een waardestijging in de laatste 24 uur van de handel. Met name de altcoins Lido DAO (LDO) en Ethena (ENA), die deel uitmaken van het ecosysteem van Ethereum, stegen elk met 17 procent, terwijl de laag-2 projecten Optimism (OP) en Arbitrum (ARB) elk met 15 procent stegen.

Volgens Coinglass.com werden leveraged shortposities van in totaal 140 miljoen dollar in de laatste vier handelsuren geliquideerd als gevolg van de plotselinge prijsstijging op de cryptomarkt.

Ondanks de verhoogde kansen op goedkeuring voor de Ethereum ETF, gezien het korte tijdsbestek tot de beslissing op 23 mei, heeft de SEC nog steeds de optie om de 19b-4 aanvragen deze week door te laten gaan, maar de tijd te nemen met de S-1 registratieverklaringen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven