Nieuws - Kurant breidt aanbod Bitcoin geldautomaten uit

Door Luc Vesters

Kurant breidt aanbod Bitcoin geldautomaten uit

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Kurant breidt aanbod Bitcoin geldautomaten uit

Kurant GmbH ziet een groeiende vraag naar Bitcoin geldautomaten in Duitse winkels van de MediaMarktSaturn Group. Dat heeft het Oostenrijkse bedrijf bekendgemaakt in een persbericht. Volgens het persbericht heeft Kurant zijn assortiment Bitcoin geldautomaten sinds de lente van dit jaar uitgebreid naar 49 locaties in heel Duitsland. Er zijn nog meer locaties gepland, aldus het persbericht.

Daar kunnen klanten eenvoudig contant geld inwisselen voor Bitcoin zonder gebruik te hoeven maken van een online exchange. Het aanbod is gericht op zowel crypto-experts als beginners. Klanten moeten zich registreren op de website van Kurants en een wallet app downloaden op hun smartphone. Na het invoeren van het gewenste bedrag bij de geldautomaat, genereert de wallet app een adres via een QR-code, die bij de geldautomaat wordt gescand.

In mei 2022 lanceerde Kurant het proefproject voor Bitcoin-automaten in de elektronicawinkelketen. Volgens de automatenexploitant zijn de geldautomaten erg populair vanwege het gemak, vooral onder crypto-nieuwkomers.

Kurant bereikte ook een mijlpaal in maart van dit jaar. Het bedrijf installeerde zijn 300e Bitcoin-automaat in Mannheim. Kurant heeft nu alleen al in Duitsland meer dan 140 automaten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven