Nieuws - Kurant installeert 300e Bitcoin geldautomaat in Europa

Door Luc Vesters

Kurant installeert 300e Bitcoin geldautomaat in Europa

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie

Het Oostenrijkse bedrijf Kurant GmbH heeft zijn 300e Bitcoin ATM in gebruik genomen en daarmee een mijlpaal bereikt op het gebied van crypto-adoptie. Dit blijkt uit een persbericht.

"We zijn ongelooflijk trots dat we onze 300e geldautomaat in gebruik hebben genomen," vertelde de CEO van Kurant, Dr. Stefan Grill. De mijlpaal is "het resultaat van de onvermoeibare inspanningen van ons team en de toewijding aan de tevredenheid van onze klanten en partners op de lange termijn", voegde hij eraan toe.

Met de installatie in een filiaal van het partnerbedrijf MediaMarkt in Wuppertal breidt de marktleider zijn positie verder uit. Het bedrijf heeft meer dan 70 apparaten in Duitsland.

Crypto-gebruikers in de grote Duitse steden Dortmund, Keulen, Frankfurt (Main), München, Mainz, Dresden, Hamburg en Berlijn hebben toegang tot Bitcoin via geldautomaten in elektronicawinkels van MediaMarktSaturn Group.

Om de Bitcoin-automaten te gebruiken, moeten geïnteresseerden zich eerst online registreren en een portemonnee-app downloaden op hun smartphone. Hiermee wordt een QR-code aangemaakt die bij de automaat wordt gescand. Als er dan contant geld wordt gestort, verschijnt de tegenwaarde daarvan in Bitcoin op de portemonnee.

Het bedrijf is van plan om de komende maanden verder uit te breiden. Met het faillissement van de aanbieder Coin Cloud verliet in februari ook een van zijn grootste concurrenten de markt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven