Nieuws - Krijgt Australië een Bitcoin ETF?

Door Luc Vesters

Krijgt Australië een Bitcoin ETF?

Bitcoin (BTC)
ETF

De grootste exchange van Australië, de Australian Securities Exchange (ASX), zou tegen het einde van dit jaar een Bitcoin ETF op de markt kunnen brengen. Dit meldde Bloomberg op basis van ingewijde bronnen.

Er zijn momenteel aanvragen van vermogensbeheerders VanEck Australia en BetaShares die in 2024 nog goedgekeurd zouden kunnen worden. Volgens Bloomberg zou er dan ook geld van verschillende pensioenfondsen naar de digitale activaklasse kunnen stromen.

Het nieuws volgt op de recente goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETF's in Hong Kong. Deze gaan morgen, 30 april, van start en kunnen op de lange termijn tot USD 25 miljard aan instroom genereren.

In de VS heeft de beursnotering van de Bitcoin spot ETF's al een instroom gegenereerd van in totaal twaalf miljard US dollar. En een nieuwe all-time high voor Bitcoin. Met het oog op deze prestaties is het daarom waarschijnlijk dat andere landen ook een overeenkomstig product zullen uitbrengen.

Volgens andere berichten zouden Australische Bitcoin ETF's binnen de eerste drie jaar tussen de drie en vier miljard US dollar aan instroom kunnen genereren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven