Nieuws - Kraken haalt ongeveer $1 miljard aan Ethereum uit de ‘staking-pot’

Door Ted Maas

Kraken haalt ongeveer $1 miljard aan Ethereum uit de ‘staking-pot’

Ethereum (ETH)
Exchanges
Blockchain/Technologie
Kraken Ethereum staking

De crypto-beurs Kraken wil meer dan 555.000 ETH, bijna $1,2 miljard, uit de staking-pot van het Ethereum-netwerk opnemen. Dit maakt het blockchain-analyseplatform Nansen bekend. Kraken zet deze stap na geschillen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Dit verzoek komt kort na de succesvolle "Shanghai"-upgrade. Dankzij deze upgrade kunnen gebruikers hun staking-rewards opnemen en voltooit Ethereum de overgang naar Proof of Stake. Volgens Nansen is Kraken verantwoordelijk voor bijna 63% van alle opnameverzoeken. Ter vergelijking: de crypto-exchanges Coinbase en Huobi volgen op grote afstand met respectievelijk 11% en 5%.

Deze beslissing is niet verrassend, gezien de juridische geschillen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. In februari kreeg Kraken een boete van $30 miljoen opgelegd en werd de handelsbeurs gevraagd om hun staking-service voor Amerikaanse klanten te stoppen. Kraken kondigde vervolgens aan om ETH na de uitvoering van de Shapella-update weg te halen. Het aandeel vertegenwoordigt bijna de helft van het aantal Ethers dat Kraken gestaked heeft in het Ethereum-netwerk.

Ether sell-off blijft voorlopig uit

In het algemeen bleef het na de Shanghai upgrade rustig voor Ethereum. Sommige experts rekenden op een sell-off van de op één na meest waardevolle cryptocurrency. De data-analyst CryptoQuant verklaart de uitgebleven verkoopgolf doordat de meerderheid van de Ethereum-investeerders nog steeds verlies lijdt. "Normaal gesproken ontstaat er verkoopdruk wanneer marktpartijen extreme winsten behalen. Bij gestakede Ether is dat momenteel niet het geval."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven