Nieuws - Koopt Charles Hoskinson CoinDesk?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Koopt Charles Hoskinson CoinDesk?

Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Koopt Charles Hoskinson CoinDesk?

Nu Genesis zich opmaakt voor een faillissement, staat ook CoinDesk, eveneens onderdeel van de DCG Group, op het punt verkocht te worden. Uitgerekend Cardano-oprichter Charles Hoskinson toont interesse.

Crypto media bedrijf CoinDesk zou kunnen streven naar een volledige of gedeeltelijke verkoop om toekomstige groei te stimuleren. The Wall Street Journal meldt, onder vermelding van "mensen bekend met de zaak".

"In de afgelopen maanden hebben we talrijke diepgaande aanwijzingen ontvangen van interesse in CoinDesk," zei CoinDesk CEO Kevin Wert. Eind november ontving de dochteronderneming Digital Currency Group (DCG) een bod van 300 miljoen dollar.

Tot de potentiële kopers behoorden destijds "participatiemaatschappijen, familiebedrijven, concurrenten zoals Blockworks en hedgefondsen op zoek naar noodlijdende activa".

Cardano-oprichter Charles Hoskinson is nu ook geïnteresseerd. Op Twitter wakkerde hij de geruchtenmolen aan door te schrijven: "Ik heb net ontdekt dat CoinDesk te koop staat." Hij plaatste ook de volgende GIF:

Even later staat er: "Ik ga wat telefoontjes plegen en kijken wat de prijs is." Veel van zijn bijna één miljoen volgers zijn voorstander van het idee van de 35-jarige. Of Hoskinson daadwerkelijk geïnteresseerd is in het mediabedrijf en een overeenkomstig bod doet, valt nog te bezien.

De verkoop van CoinDesk zou zijn moederbedrijf DCG, dat in financiële problemen is geraakt, kunnen helpen om liquiditeit te behouden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven