Nieuws - Komt er een Solana ETF in Canada?

Door Luc Vesters

Komt er een Solana ETF in Canada?

Komt er een Solana ETF in Canada?

Na de goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETF's in de VS, zou het eerste Solana ETF binnenkort op het Noord-Amerikaanse continent gelanceerd kunnen worden. Het Canadese beleggingsfonds 3iQ heeft een overeenkomstige aanvraag ingediend bij de financiële toezichthouder in Canada. Het bedrijf kondigde dit aan in een persbericht. Het indexfonds zal worden gelanceerd op de Toronto Stock Exchange als onderdeel van een beursgang onder de ticker QSOL.

In principe is het de bedoeling dat het ETF toegang biedt tot Solana en de dagelijkse koersbewegingen ervan in Amerikaanse dollars, waardoor vermogensgroei op de lange termijn mogelijk wordt. Bovendien moeten beleggers delen in de winst die wordt gegenereerd door staking in het netwerk. De ETF wordt beheerd door 3iQ. Custody zal worden verzorgd door Tetra Trust en Coinbase.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Solana ETF gelanceerd zou kunnen worden. Het beleggingsfonds werkt momenteel samen met de Ontario Securities Commission (OSC).

Ondertussen zijn alle ogen gericht op de VS. In de Verenigde Staten roepen sommige vertegenwoordigers van de industrie op tot meer crypto ETF's na Bitcoin en Ethereum. Tether mede-oprichter William Quigley is bijvoorbeeld van mening dat Wall Street hebberig is naar nieuwe financiële producten.

Bloomberg-analist James Seyffart ziet Solana ook als de volgende ETF-kandidaat. Maar hij waarschuwt dat het nog jaren kan duren voordat de spot ETF er is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven