Nieuws - "Wall Street is hebzuchtig": Komt er binnenkort een Solana ETF?

Door Luc Vesters

"Wall Street is hebzuchtig": Komt er binnenkort een Solana ETF?

Eerst Bitcoin, dan Ethereum - en dan Solana? Tether mede-oprichter William Quigley gelooft dat een ETF er binnenkort aan zit te komen. Dat vertelde hij Decrypt in een interview. Hij noemde ook Cardano als volgende kandidaat.

"Wall Street is hebzuchtig," is zijn inschatting. "Elke keer dat Wall Street een nieuw product verpakt om aan consumenten te verkopen, kun je garanderen dat er copycats komen als dat product succesvol is. Er zouden geen ETF's zijn als de Bitcoin ETF was mislukt." De Bitcoin ETF wordt gezien als een groot succes na een zwakke start van de handel.

Voor Solana is het echter niet zo eenvoudig: de uitgangspositie is anders dan die van Bitcoin en Ethereum. Het zou veel hindernissen op het gebied van regelgeving moeten overwinnen. Bloomberg-analist James Seyffart ziet Solana ook als de volgende ETF-kandidaat. Maar hij waarschuwt dat het jaren kan duren voordat de spot ETF werkelijkheid wordt. De SEC noemt Solana een effect. Een ETF is onder deze omstandigheden onwaarschijnlijk. Maar in het verleden is het bureau ook van gedachten veranderd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven