Nieuws - Komt er een Solana ETF dankzij president Trump?

Door Luc Vesters

Komt er een Solana ETF dankzij president Trump?

Komt er een Solana ETF dankzij president Trump?

VanEck en 21Shares hebben onlangs de eerste aanvragen voor Solana ETFs ingediend. De kans dat de SEC dit goedkeurt, wordt momenteel als zeer klein beschouwd, maar volgens het Market-Making-bedrijf GSR zou Donald Trump dit kunnen veranderen. In een nieuwe verklaring aan Coindesk legt GSR uit dat Trump als president de regelgeving voor de introductie van crypto-ETFs op zijn kop zou kunnen zetten en het proces aanzienlijk zou kunnen versnellen. De eerste die hiervan profiteert? Solana!

"Solana is klaar voor een spot ETF, als er meer spot ETFs voor digitale assets in de VS worden goedgekeurd. De impact op de prijs zou enorm kunnen zijn," aldus GSR. De ETF-aanvragen hebben de Solana-prijs een boost gegeven. Op dit moment wordt SOL verhandeld rond de 147,55 dollar en dat is een stijging van ongeveer 4 procent in de afgelopen 24 uur. Vergeleken met vorige week is de prijs zelfs met 18 procent gestegen.

"De eerste SOL-ETF die in de VS wordt ingediend... Men denkt dat hij alleen een kans maakt om ergens in 2025 op de markt te komen als we een nieuwe leiding in het Witte Huis en bij de SEC hebben," zegt ETF-expert James Seyffart op X.

Vanwege de aanzienlijk lagere marktkapitalisatie ziet GSR-expert Brian Rudick enorm potentieel. Als Solana slechts vijf procent van de netto-instroom krijgt die Bitcoin heeft ervaren, zou de SOL-prijs volgens hem meer dan kunnen verdrievoudigen. Dat de Solana ETF dit jaar nog zou kunnen starten, wordt echter uitgesloten.

Solana-fans moeten de champagne nog niet te vroeg ontkurken. Voor het SOL-ETF-scenario moet Trump niet alleen winnen, maar ook zijn crypto-verkiezingsbeloften nakomen. Niet iedereen gelooft dat hij dat zal doen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven