Nieuws - Cathie Wood: “Crypto is een verkiezingskwestie”

Door Luc Vesters

Cathie Wood: “Crypto is een verkiezingskwestie”

VS
Crypto-acceptatie
Cathie Wood: “Crypto is een verkiezingskwestie”

In de huidige campagne voor de presidentsverkiezingen wordt de regulering van crypto-activa steeds belangrijker, zegt Cathie Wood op Consensus 2024 in Austin, Texas. De CEO van Ark Invest baseert haar beoordeling op verschillende ontwikkelingen die de afgelopen dagen en weken hebben plaatsgevonden.

Ten eerste is er de plotselinge cryptovriendelijke houding van voormalig president Trump. De Republikein heeft de afgelopen weken verschillende positieve opmerkingen gemaakt over de cryptoscene en aangekondigd dat hij van plan is om campagnedonaties in Bitcoin te accepteren.

Wood verwijst ook naar ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in de VS. Enerzijds werd FIT21, een voorlopig kader voor cryptocurrencies, vorige week door het Huis van Afgevaardigden aangenomen. Daarvoor waren er politieke twisten over het schrappen van SEC-richtlijn SAB-121.

Uiteindelijk noemt de Ark Invest CEO echter de voorlopige goedkeuring van Ethereum spot ETF's in de VS als het belangrijkste argument voor haar stelling. Maandenlang had de SEC elke vorm van contact met de aanvragers van de financiële producten vermeden. Toen kwam vorige week de verrassende goedkeuring. Experts gaan ervan uit dat de beslissing politiek gemotiveerd was.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven