Nieuws - Komt er een CBDC-verbod in de VS?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Komt er een CBDC-verbod in de VS?

CBDC
Wet en regelgeving
Komt er een CBDC-verbod in de VS?

CBDC's zijn controversieel. In de VS zouden ze binnenkort helemaal verboden kunnen worden. Parlementsleden bespreken de kwestie woensdag.

In de VS zou er een abrupt einde kunnen komen aan de kwestie van CBDC's. Zoals de commissie Financiën van het Huis van Afgevaardigden afgelopen vrijdag aankondigde, zal de commissie op woensdag 20 september een mogelijk verbod op digitale centrale bankvaluta bespreken.

Specifiek gaat het om een wetsvoorstel uit mei van dit jaar. Dit is bedoeld om te voorkomen dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, een CBDC kan uitgeven.

De besprekingen zullen naar verwachting een wetsvoorstel opleveren "dat de nationale veiligheid van de VS versterkt en de uitgifte van een digitale munt van de centrale bank probeert te voorkomen", aldus de memo van de Finance Committee.

De weerstand tegen CBDC's wakkert aan, vooral onder Republikeinen. Congreslid Warren Davidson sprak bijvoorbeeld van een "financieel equivalent van een Death Star".

De Federal Reserve, aan de andere kant, benadrukt dat de uitgifte van een nationale, digitale centrale bankmunt alleen zou gebeuren via een wetgevend mandaat. Met het onlangs gelanceerde "FedNow" platform bekritiseren sommigen een CBDC-introductie via de achterdeur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven