Nieuws - Komt de Bitcoin ETF van Charles Schwab eraan?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Komt de Bitcoin ETF van Charles Schwab eraan?

Komt de Bitcoin ETF van Charles Schwab eraan?

De concurrentie tussen Bitcoin ETF-aanbieders in de VS gaat door. Charles Schwab zou zich nu in de strijd kunnen mengen. Wat kunnen we nu verwachten?

Terwijl de bestaande Bitcoin ETF's hevig strijden om het kapitaal van Amerikaanse beleggers, voorspellen sommige experts nu dat de financiële reus Charles Schwab binnenkort de markt zal betreden. Deze beheert momenteel een vermogen van ongeveer 320 miljard dollar.

Vergeleken met zijn concurrenten Fidelity en BlackRock heeft Schwab gekozen voor een meer gematigde strategie. Hoewel de vermogensbeheerder zijn klanten toegang biedt tot bestaande Bitcoin ETF's van andere aanbieders, heeft het tot nu toe afgezien van het lanceren van een eigen product in de cryptosector.

Hierdoor heeft Schwab de marktdynamiek tot nu toe kunnen observeren, wat in de toekomst een concurrentievoordeel zou kunnen betekenen. Dit is ook een groot verschil met concurrent Vanguard, die zijn beleggers strikt heeft verboden om Bitcoin ETF's te kopen of verkopen op zijn platform.

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas heeft Schwab de luxe van tijd om zijn toetreding tot de markt te plannen dankzij zijn loyale klantenbestand en goedkope producten. Balchunas gaat ervan uit dat Schwab de markt zal verrassen met nog lagere kosten.

De groeiende interesse van het bedrijf in de cryptomarkt bleek uit de investering in de cryptobeurs EDX Markets in juni 2023, die de steeds positievere houding van Schwab ten opzichte van cryptocurrencies benadrukte.

Schwab is ook op andere manieren actief betrokken bij de crypto-gerelateerde beleggingssector. Het bedrijf biedt onder andere een fonds aan met uitgebreide holdings in grote crypto-spelers zoals Coinbase, Microstrategy en Riot Platforms.

Terwijl de sector wacht op de Bitcoin ETF van Schwab, zal de concurrentie door zo'n ETF waarschijnlijk verder toenemen. De Bitcoin ETF's die momenteel worden verhandeld door BlackRock, Fidelity en VanEck hebben al geleid tot een enorme uitstroom van kapitaal uit de Grayscale Trust vanwege hun gunstige vergoedingen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven