Nieuws - Koers Gala daalt fors dankzij het minen van 55 miljard tokens

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Koers Gala daalt fors dankzij het minen van 55 miljard tokens

Gala (GALA)
PancakeSwap (CAKE)
Mining
Exchanges
Omdat er plotseling enkele miljarden GALA-tokens werden gemijnd, daalde de prijs op cryptobeurzen als Binance of Huobi met dubbele cijfers.

Omdat er plotseling enkele miljarden GALA-tokens werden gemijnd, daalde de prijs op cryptobeurzen als Binance of Huobi met dubbele cijfers. Arbitrage bots maken schaamteloos misbruik van de situatie.

Gisteravond heeft een aanvaller gratis 55 miljard GALA-tokens aangemaakt en de gedecentraliseerde cryptobeurs (DEX) PancakeSwap ermee overspoeld. Dit blijkt uit een tweet van analistenbureau Peckshield.

Gala is een ERC-20 token

De cryptocurrency van Gala Games is een ERC-20 token. Om dit ook verhandelbaar te maken op het Binance ecosysteem (BSC-keten) werd het nu getroffen pGALA BEP-20 token gecreëerd.

Nadat de 55 miljard tokens waren ontvangen in tranches van 50.000 dollar op DEX, kochten gebruikers de goedkope pGALA en maakten ze via BEP-20 over naar de centrale cryptobeurzen Binance.com en Huobi.com.

Vervolgens merkten ook gebruikers van zogenaamde arbitragebots de kans en gebruikten zij de prijsverschillen op verschillende cryptobeurzen om de goedkoop gekochte pGALA-tokens tegen verschillende prijzen te verkopen en zo het verschil in eigen zak te steken. Het resultaat was een aanzienlijke sell-off van de GALA ERC-20 token op Binance en vooral Huobi. De eerste merkte de sell-off vroeg op en pauzeerde stortingen.

Aziatische cryptobeurzen de dupe

Omdat Huobi echter laat reageerde, corrigeerde de prijs van GALA op de grote Aziatische cryptobeurs met meer dan 90 procent. Er is voor een nog onbekend bedrag schade ontstaan. Aangenomen mag echter worden dat de totale schade op alle beurzen tot één miljard dollar kan oplopen.

Het meest getroffen waren tokenhouders die hun investering niet hadden voorzien van een zogenaamde stop loss en werden verrast door de plotselinge sell-off. Huobi heeft nog geen verklaring vrijgegeven. Het valt nog te bezien of de slachtoffers een financiële vergoeding krijgen.

Omdat de twee centrale beurzen het pGALA BEP-20 token accepteerden en het verkeerd waardeerden als een klassieke GALA ERC-20, trof de prijscrash alleen Binance en Huobi.

Cryptobeurzen zoals FTX laten alleen de GALA ERC-20 token toe, waardoor de prijs daar minder volatiel was en zich in de daaropvolgende uren bijna volledig kon herstellen.

Dit is niet de eerste keer dat de Binance Smart Chain slachtoffer is van misbruik. Eerder had het netwerk te maken met een bridge hack.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven