Nieuws - Binance Smart Chain stopgezet wegens bridge hack

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance Smart Chain stopgezet wegens bridge hack

Tether (ERC-20) (USDT)
De "BSC Token Hub" is getroffen door een exploit

De Binance Smart Chain is gestopt vanwege een bridge hack. Binance CEO Changpeng Zhao bevestigde dit vanmorgen in een tweet. Het BNB Chain account op Twitter bevestigde ook dat het de blockchain had gestopt vanwege een "onregelmatige activiteit".

De "BSC Token Hub", de blockchainbrug tussen de BNB Beacon Chain (BEP2) en de BNB Chain (BEP20 en BSC), werd getroffen. Een exploit hierop leidde blijkbaar tot het foutief staken van extra BNB-tokens, aldus Zhao.

De CEO van Binance schat de huidige schade op ongeveer 100 miljoen dollar. Volgens de officiële Reddit-post van de BNB-keten is echter al zeven miljoen dollar bevroren. "Alle fondsen zijn veilig," gaat het verder.

Volgens geruchten heeft de stablecoin-provider Tether (USDT) echter een verdacht wallet-adres op de zwarte lijst gezet in verband met de exploit. BNB tokens ter waarde van 590 miljoen US dollar gingen eerder naar deze wallet.

Is de BSC exploit een van de grootste hacks van het jaar?

Als het verband wordt bevestigd, zou het een van de grootste hacks van het jaar zijn. De nieuwste exploit toont eens te meer het beveiligingsprobleem dat uitgaat van blockchainbruggen. Het meest prominente voorbeeld in dit verband tot nu toe was de hack van de Ronin Bridge, een sidechain voor het blockchainspel "Axie Infinity", ter waarde van 625 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven