Nieuws - Klaytn (KLAY) - wat kan de Koreaanse coin doen?

Door Sam Fröling

Klaytn (KLAY) - wat kan de Koreaanse coin doen?

Klaytn (KLAY) -, wat kan de Koreaanse coin doen?

Klaytn (KLAY) is een cryptoproject uit Zuid-Korea. Het wordt gesteund door de internetgigant Kakao. Maar wat kan de coin?

Klaytn is een van de cryptoprojecten die zich een weg naar de top 100 heeft weten te klimmen. Een beetje afwijkend, maar toch: voor een project dat al sinds 2019 bestaat, kun je bijna spreken van een lange levensduur in de cryptosector.

Wie zit er achter Klaytn (KLAY)?

Ground X, de dochteronderneming van de Zuid-Koreaanse internetprovider Kakao die gespecialiseerd is in blockchain, hield zijn eerste consortiumvergadering al in 2019, toen het platform werd gelanceerd. De knooppunten van het platform worden sinds het begin beheerd door een consortium van invloedrijke Koreaanse bedrijven. Leden van het consortium waren destijds LG Electronics, Binance, Axiata Digital en Hashkey.

Het blockchainplatform zelf is ontwikkeld door Ground X zelf. Dit is een hybride architectuur die de kenmerken van een publieke en een private blockchain combineert. Het bestaat uit de volgende componenten

  • Klaytn Governance Council: Een groep geselecteerde bedrijven en organisaties die gezamenlijk beslissingen nemen over de ontwikkeling en verbetering van Klaytn.

  • Klaytn Service Chain: Een private blockchain die wordt beheerd door de leden van de Governance Council en die hoge snelheid en transactiecapaciteit biedt.

  • Klaytn Mainnet: De publieke blockchain van Klaytn die door iedereen kan worden gebruikt en een transparante en veilige omgeving biedt voor gedecentraliseerde toepassingen.

De KLAY-token

Het KLAY-token werd al uitgegeven voordat het platform werd gelanceerd. Met privéverkopen in december 2018 en april 2019 kon het project genoeg geld ophalen om de blockchain succesvol te lanceren. De tokenverdeling is als volgt

  • Privéverkoop: 36 procent

  • Reserve: 35 procent

  • Bedrijfsontwikkeling: 16 procent

  • Technologie: 8 procent

  • Overige: 5 procent

Klaytn: De use case

Het doel van het cryptoproject is om een servicegerichte blockchain te bieden. Het moet een gemakkelijk toegankelijke en gebruiksvriendelijke interface bieden. Met andere woorden, zelfs mensen zonder technische expertise moeten de Klaytn-blockchain kunnen gebruiken.

Zoals het bedrijf in 2021 aankondigde, werkt het ook samen met de NFT-marktplaats OpenSea. Op deze manier wil het bedrijf een brug slaan tussen de internationale NFT-wereld en de Zuid-Koreaanse markt. De KLAY-token is immers al geïntegreerd in tal van apps van de internetgigant.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven