Nieuws - Wat zit er achter Klaytn?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Wat zit er achter Klaytn?

Wat zit er achter, Klaytn?

Klaytn (KLAY), is een blockchainproject van de Zuid-Koreaanse internetgigant Kakao. Wat kan Klaytn?

Klaytn is een wereldwijd publiekelijk blockchainplatform ontwikkeld door de blockchaindochter van Kakao genaamd Ground X. Zo is Kakao is onder meer de belangrijkste aanbieder van een messenger-dienst en een betaalapp in Zuid-Korea - Kakao heeft meer dan 50 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Met Klaytn wil Kakao een servicegerichte blockchain creëren die een intuïtieve ontwikkelingsomgeving en een gebruiksvriendelijke interface biedt. Dit moet het mogelijk maken voor gebruikers die weinig expertise hebben in blockchain of cryptocurrencies om met Klaytn te communiceren.

Klaytn werkt samen met OpenSea

Klaytn belooft veel, maar in tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies lijkt het project uit Zuid-Korea inhoud te hebben. KLAY wordt namelijk steeds meer geïntegreerd in de apps van het Zuid-Koreaanse bedrijf Kakao en heeft dus al een zeer grote gebruikersbasis. Daarnaast blijkt uit een persbericht dat Klaytn samenwerkt met OpenSea. OpenSea is momenteel de grootste handelsplaats voor non-fungible tokens (NFT) en ondersteunt naast Ethereum NFT ook Klaytn NFT. Devin Finzer, CEO van OpenSea, is ervan overtuigd dat Klaytn de NFT-ruimte zal verrijken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven