Nieuws - Kenia bekritiseert Worldcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Kenia bekritiseert Worldcoin

Worldcoin (WLD)
Privacy en veiligheid
Kenia bekritiseert Worldcoin

Het cryptoproject Worldcoin blijft kritiek krijgen. Kenia heeft nu alle activiteiten verboden. De risico's moeten eerst worden onderzocht.

Kenia heeft alle activiteiten rond het omstreden cryptoproject Worldcoin verboden. Volgens het ministerie van Binnenlandse Veiligheid onderzoeken de autoriteiten nu eerst de risico's voor de consumentenbescherming.

Volgens de officiële verklaring hebben "relevante autoriteiten op het gebied van veiligheid, financiële diensten en gegevensbescherming onderzoeken en enquêtes ingesteld om de authenticiteit en legaliteit van de genoemde activiteiten vast te stellen".

"Er zullen passende maatregelen worden genomen tegen elke persoon of entiteit die de hierboven beschreven activiteiten bevordert, helpt, aanmoedigt of er op een andere manier aan deelneemt of ermee geassocieerd is," voegt het eraan toe.

Worldcoin is bekritiseerd vanwege het massaal verzamelen van gegevens met behulp van irisscans. Duitse autoriteiten onderzoeken ook de risico's van gegevensbescherming.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven