Nieuws - JPMorgan gelooft dat de Ether ETF's zullen worden goedgekeurd

Mike Hesp

Door Mike Hesp

JPMorgan gelooft dat de Ether ETF's zullen worden goedgekeurd

Ethereum (ETH)
ETF
JPMorgan gelooft dat de Ether ETF's zullen worden goedgekeurd

Zullen ze er komen of niet, de Ether ETF's? JPMorgan gelooft dat de SEC Ethereum-producten zal goedkeuren. Wat zit erachter.

JPMorgan blijft optimistisch dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uiteindelijk de open Ether spot ETF aanvragen zal goedkeuren. De grote Amerikaanse bank had de kans op goedkeuring in mei nog op slechts 50 procent geschat.

"Als er in mei geen goedkeuring komt voor een Ethereum ETF, dan verwachten we dat er na mei rechtszaken komen", citeert TheBlock Nikolaos Panigirtzoglou, managing director en global market strategist bij JPMorgan.

Onlangs begon de SEC met het vragen om commentaar over voorgestelde wijzigingen in de Ether ETF-applicaties van Bitwise, Grayscale en Fidelity. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft ook een aanvraag ingediend voor een spot Ether ETF.

"Wij denken dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC deze rechtszaak verliest, wat betekent dat de SEC uiteindelijk Ethereum spot ETF's zal goedkeuren," vervolgt Panigirtzoglou. Daarmee is hij een van de meer optimistische experts.

Onlangs waren verschillende analisten pessimistisch over de goedkeuring van spot ETF's op Ether in mei. Vorige week zei Eric Balchunas, senior ETF-analist bij Bloomberg, dat hij slechts 25 procent kans zag op goedkeuring in mei.

Panigirtzoglou en zijn team verklaarden nog maar een paar dagen geleden in een rapport dat de zorgen over de centralisatie van Ethereum aan het afnemen waren. Het dalende marktaandeel van Lido verkleint ook de kans dat Ether wordt gecategoriseerd als een effect.

Ondertussen presteert de op één na grootste cryptocurrency, Ether (ETH), sterk en werd bij het ter perse gaan verhandeld op $3680. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende koerswinst van 7,33 procent in de afgelopen 24 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven