Nieuws - Joe Biden ondersteunt oproep voor 'kritische' cryptohandhaving

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Joe Biden ondersteunt oproep voor 'kritische' cryptohandhaving

Joe Biden ondersteunt oproep, voor 'kritische' cryptohandhaving

In de nasleep van de recente G20-top roepen de ontwikkelde landen, onder leiding van Joe Biden, op tot wereldwijde handhaving van de cryptosector.

Na alles wat er gebeurd is na het FTX-faillissement komen er opnieuw stemmen op voor een strengere regulering van de cryptosector. Dit was ook het geval na de G20-top in Indonesië vorige week. De staatshoofden van 's werelds grootste industrielanden, onder leiding van de Amerikaanse president Joe Biden, riepen op tot wereldwijde regulering van de hele cryptomarkt. Na de top publiceerde het Witte Huis een gezamenlijke verklaring van de landen. Daarin beschouwen de auteurs de "versterking van de regelgeving" en het gelijktijdige gebruik van "de voordelen van vernieuwing" als noodzakelijk.

zelfde regulering als financiële instellingen

Met name de in oktober door de Financial Stability Board (FSB) gepubliceerde cryptorichtlijnen worden gezien als een basis voor wereldwijde regelgeving. Volgens de regels van de FSB zouden cryptobedrijven aan even streng toezicht worden onderworpen als traditionele financiële instellingen. Samen met Stablecoins willen de G20-landen het crypto-ecosysteem aanpakken met streng toezicht en sterke regelgeving, voegt het toe. Het doel is "mogelijke risico's voor de financiële stabiliteit" weg te nemen.

Regulering van de sector is dit jaar in de VS steeds belangrijker geworden. In maart vaardigde de Amerikaanse president een uitvoerend bevel uit om de sector te reguleren. In juli publiceerde het Witte Huis de eerste resultaten in de vorm van een factsheet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven