Nieuws - Joe Biden haalt uit naar cryptohandelaren

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Joe Biden haalt uit naar cryptohandelaren

VS
Joe Biden haalt uit naar cryptohandelaren

Tijdens de onderhandelingen over het schuldenplafond in de VS scheert president Biden cryptohandelaren en "rijke belastingbedriegers" over één kam.

Democraten en Republikeinen in de VS hebben nog geen akkoord kunnen bereiken over het verhogen van het schuldenplafond. Daardoor dreigt het land al op 1 juni failliet te gaan. Nu heeft de Amerikaanse president Joe Biden in zijn slottoespraak op de G7-top in Japan benadrukt dat hij niet zal instemmen met een deal die "rijke belastingbedriegers" en "cryptohandelaren" bevoordeelt.

De Republikeinen moeten dan ook accepteren dat er geen gezamenlijk akkoord komt dat "alleen aan hun voorwaarden voldoet", aldus Biden. De president uit daarmee zijn ongenoegen over de Republikeinse plannen om in een eventuele deal ook lastenverlichting voor de olie- en farmaceutische industrie op te nemen.

In zijn nieuwe nationale begroting wil Biden ondertussen "gemoderniseerde regels doordrukken, ook voor digitale activa". Met zijn uitspraken houdt de Amerikaanse president vast aan zijn strenge koers tegen de cryptosector. Meest recent stelde hij voor om cryptomining zwaarder te belasten en de fiscale achterpoortjes voor digitale activa te sluiten.

Ondertussen herhaalde Biden in de loop van de onderhandelingen over het schuldplafond dat een faillissement van de VS "geen optie" is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven