Nieuws - Jim Cramer wedt tegen BTC: een goed signaal voor Bitcoin?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Jim Cramer wedt tegen BTC: een goed signaal voor Bitcoin?

Jim Cramer wedt tegen BTC,: een goed signaal voor Bitcoin?

Jim Cramer heeft weer tegen de cryptocurrency gewed. Wat betekent dit voor de BTC-koers?

"Je kunt Bitcoin niet doden", verklaarde de Amerikaanse tv-persoonlijkheid Jim Cramer op 2 januari. Een dag later capituleerde de cryptocurrency en daalde met ongeveer zeven procent naar 42.000 dollar. Gisteren, 8 januari, sprak de voormalige hedgefondsmanager zich opnieuw uit: "Ik denk dat Bitcoin zijn piek heeft bereikt." Tegelijkertijd brak BTC door de grens van USD 47.000 - en vormde een nieuw hoogtepunt voor het jaar.

Een zucht van verlichting voor de BTC-koers?

Voor de Bitcoin-gemeenschap is één ding duidelijk: Cramer heeft het altijd mis, dus Bitcoin moet stijgen als de tv-presentator bearish is. Daarom viert X de beoordeling van de 68-jarige.

Beleggers op de cryptomarkt speculeren nu op Cramers wisselende meningen over de Bitcoin. Zijn aanbevelingen worden daarom gezien als contra-indicatoren. Dit heeft een naam: Inverse Cramer Strategie.

Werkt deze strategie?

Beleggen op basis van de mening van een tv-persoonlijkheid: niet echt een goed idee. Toch is deze strategie in het verleden deels succesvol geweest: wie begin 2021 100 USD belegde op basis van de Inverse Cramer Strategie, zou eind 2022 ongeveer 132 USD in zijn wallet hebben.

Dit werkt omdat de voorspellingen van Cramer vaak duidelijk verkeerd zijn ingeschat. Drie voorbeelden:

In november 2012 voorspelde de "Mad Money" presentator een scherpe daling van de waarde van Netflix. Binnen de volgende zes maanden steeg de waarde van het aandeel met 175 procent. In hetzelfde jaar adviseerde Cramer om HPE-aandelen te verkopen vanwege een "gebroken bedrijfscultuur". Desondanks steeg de waarde in de daaropvolgende zes maanden met 110 procent. In april 2015 raadde hij Kohl's Corp aandelen aan. Zes maanden later was het aandeel 41 procent minder waard.

Handelen in Bitcoin wanneer Cramer spreekt?

Overigens, als je de handelsaanbevelingen van Cramer vanaf augustus 2021 zou volgen en 1.000 dollar zou investeren in de aandelen die hij selecteerde, zou dit hebben geleid tot een waardeverlies van 83 procent. De Inverse Cramer Strategie is dus allesbehalve betrouwbaar. Bovendien geniet de entertainer misschien gewoon van de aandacht, memes en speculaties rond zijn persoon.

Handelen in Bitcoin tegen de beoordeling van Jim Cramer zou dus kunnen mislukken. Als je vertrouwt op de Inverse Cramer-strategie, zal de koers de komende weken stijgen. Totdat Cramer het er weer niet mee eens is.

Lees ook: Samson Mow: Hoe Bitcoin stijgt naar één miljoen dollar

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven