Nieuws - Japanse premier over Web3: "nieuwe vorm van kapitalisme".

Door Ted Maas

Japanse premier over Web3: "nieuwe vorm van kapitalisme".

Japan web3

Op de blockchainconferentie WebX in Japan heeft waarnemend premier Fumio Kishida duidelijk zijn steun uitgesproken voor de Web3-sector.

WebX, een van de toonaangevende cryptoconferenties in Azië, vindt plaats in Tokio. Vooral de toespraak van de Japanse premier Fumio Kishida viel op. Daarin benadrukte hij dat hij hoge verwachtingen heeft van de Web3-sector. In plaats van terughoudendheid en kritische woorden, zoals je momenteel hoort van andere jurisdicties ten opzichte van de Web3 sector, gaf Kishida duidelijk aan pro-crypto te zijn. Hij hoopt dan ook dat Web3 meer aandacht krijgt en dat er veel nieuwe projecten zullen ontstaan. Voor hem behoort Web3 tot een nieuwe vorm van kapitalisme. Een sterk signaal. Hij geeft de sector een hoge status.

Hoewel Japan economisch gezien een relatief geïsoleerd land is, is de steun voor de cryptosector van groot belang. Ten eerste omdat Japan de op twee na grootste economie ter wereld is, en ten tweede omdat het de concurrentie op het gebied van regelgeving kan stimuleren. Als Japan meer bedrijven uit de sector kan aantrekken door cryptovriendelijke regelgeving, verhoogt dit de druk op andere regio's om zich ook meer open te stellen voor de crypto-economie.

In deze context is het opvallend dat Binance naar Japan toe wil. Terwijl elders in de wereld de deuren sluiten voor de cryptobeurs, breidt Binance uit in Japan. Binance CEO Changpeng Zhao prees Japan als cryptolocatie tijdens de WebX conferentie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven