Nieuws - Japanse e-commerce gigant staat BTC-betalingen toe

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Japanse e-commerce gigant staat BTC-betalingen toe

Japanse e-commerce gigant staat BTC-betalingen toe

Crypto-adoptie boekt vooruitgang. Mercari, een van Japans grootste winkelplatforms, staat gebruikers vanaf juni toe om met Bitcoin te betalen.

Uit een rapport van Nikkei blijkt dat de e-commerce retailer Mercari vanaf juni Bitcoin-betalingen accepteert op zijn platform.

Dit betekent dat gebruikers van de site vanaf nu de bedragen die in yen worden weergegeven met Bitcoin kunnen betalen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met een dochteronderneming van een Japanse cryptobeurs, Melcoin.

Mercari is een van de grootste e-commerce platforms in Japan. De marktplaats, die in 2013 werd opgericht, heeft ongeveer 22 miljoen maandelijkse gebruikers.

De e-commerce retailer is echter al enige tijd bezig met het integreren van cryptocurrencies. Bijvoorbeeld bij het omzetten van punten uit het loyaliteitsprogramma. Het platform lanceerde ook een eigen handelscentrum voor Bitcoin en altcoins waar gebruikers opbrengsten uit verkopen konden omwisselen in crypto's.

Japan wordt beschouwd als pro-crypto en is de markt daar veel meer gereguleerd dan in Europa of de VS. De Japanse premier heeft duidelijk zijn steun uitgesproken voor de opkomende Web3-sector.

Er zijn echter slechts een handvol cryptocurrencies, voornamelijk Bitcoin en Ethereum, verhandelbaar op de cryptobeurzen van het land. De introductie van een "groene lijst" is echter bedoeld om het regelgevingsproces vanaf nu te versnellen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven