Nieuws - J.P. Morgan baas Jamie Dimon haalt uit naar cryptoregulatoren

Door Ted Maas

J.P. Morgan baas Jamie Dimon haalt uit naar cryptoregulatoren

Polygon (MATIC)
Wet en regelgeving
JP Morgan crypto regulatie

De CEO van de Amerikaanse bank J.P. Morgan, Jamie Dimon, heeft volgens recente berichten kritiek geuit tegen de passiviteit van crypto-toezichthouders. Naar verluidt beschuldigde hij hen ervan zich "helemaal niet op crypto te richten" en in plaats daarvan "helemaal niets" te doen om het dramatische FTX-faillissement af te wenden.

Hiervoor zou de FTX-oprichter en verantwoordelijke voor de ondergang, Sam Bankman-Fried, volgens hem waarschijnlijk in de gevangenis belanden, zo gaat het rapport verder.

De J.P. Morgan CEO is al langer een uitgesproken crypto-criticus. Onlangs noemde de bankier Bitcoin een "gedecentraliseerd Ponzi schema". Maar zijn strenge toon tegenover toezichthouders is echter wel bewijs van zijn interesse in de cryptosector. Want ondanks alle kritiek duwt J.P. Morgan momenteel harder dan ooit in de sector. Onder leiding van Dimon kunnen klanten sinds dit jaar gebruik maken van verschillende cryptodiensten. De bank verkende in november ook voor het eerst de DeFi sector met een transactie op de Ethereum side-chain Polygon.

Jamie Dimon zou nu tenminste enigszins gerustgesteld moeten zijn door de recente oproepen tot meer cryptoregulering in de nasleep van de G20-top. De Amerikaanse Senaat werkt momenteel ook aan een wetsvoorstel, de DCCPA, waarvan de auteurs hopen dat het een nieuw FTX-debacle in de toekomst zal voorkomen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven