Nieuws - Italië verhoogt cryptobelasting

Door Ted Maas

Italië verhoogt cryptobelasting

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Wereldeconomie
Italië cryptobelasting 26%

Italië zal de regelgeving voor digitale activa aanscherpen en de belasting op de handel in crypto's uitbreiden vanaf 2023. Dit meldt Bloomberg, die het begrotingsplan van het land aanhaalt. Italiaanse burgers moeten voortaan 26% vermogenswinstbelasting betalen voor alle de cryptocurrency die ze verkopen boven de 2000 euro.

Als burgers al op 1 januari 2023 informatie over cryptowinsten indienen bij de belasting, hoeven ze nog maar 14 procent belasting te betalen.Het doel is om is Italianen aan te moedigen hun bezit aan digitale activa aan te geven in hun belastingaangifte.

Meer dan 1,3 miljoen mensen bezitten cryptocurrencies in het land onder leiding van premier Giorgia Meloni, volgens gegevens van Triple A. Hiermee wijzigt Italië zijn belastingrichtlijnen. Voorheen werden digitale coins en tokens behandeld als vreemde valuta, wat een laag belastingtarief inhield.

Portugal wil ook de winsten uit de handel in cryptocurrencies belasten met 28 procent. De laatste maanden is er veel Europees nieuws rondom cryptoregulatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven