Nieuws - Is de SEC schuldig voor de afgeblazen beursgang van Circle?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Is de SEC schuldig voor de afgeblazen beursgang van Circle?

FTX
Wet en regelgeving
Is de SEC schuldig, voor de afgeblazen beursgang van Circle?

Dat USDC-uitgever Circle zijn beursgang heeft moeten afzeggen, is volgens een rapport te wijten aan de Amerikaanse toezichthouder SEC.

De mislukte beursgang van USDC-uitgever Circle zorgde voor verbazing in de cryptosector. Als reden werd toen opgegeven de ontbinding van een deal met het SPAC-bedrijf Concord Acquisition Corp, dat een essentieel onderdeel zou zijn geweest voor het debuut van het bedrijf. Maar er ontstonden al snel geruchten. Sommigen vermoedden dat de druk van beleggers of de algemene negatieve marktsituatie de redenen waren.

Volgens de officiële verklaring moesten de samenwerkende partijen de deal ontbinden. Er was geen groen licht gekomen van de SEC voordat de S-4 registratie transactieovereenkomst afliep. Deze toestemming was belangrijk omdat Circle daarom geen aandelen mocht uitgeven.

Maar zoals de Financial Times nu uit bedrijfskringen heeft vernomen, zou de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de samenkomst opzettelijk hebben verhinderd. De anonieme bron beschuldigt de autoriteit ervan opzettelijk "te veel tijd" te hebben genomen.

Reden: FTX?

Zoals het financiële medium verder schrijft, heeft ook de ondergang van de inmiddels failliete cryptobeurs FTX bijgedragen aan het besluit van de SEC. Kort na het faillissement was het voor de toezichthouder "onmogelijk" om een vergunning af te geven, volgens de onderneming.

In het algemeen is de SEC de afgelopen maanden agressiever geweest tegen cryptobedrijven. Zo bemoeit de Securities and Exchange Commission zich al geruime tijd met de goedkeuring van een Bitcoin spot ETF. Bovendien heeft de Amerikaanse autoriteit zich gemengd in het conflict tussen Gemini en Genesis en beide aangeklaagd voor de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Dit betekent echter niet dat de IPO-plannen van Circle van tafel zijn. Zoals Circle CEO Jeremy Allaire in een persbericht zei, is de transformatie naar een beursgenoteerde onderneming nog steeds "onderdeel van de kernstrategie". Het is echter nog niet duidelijk wanneer de USDC-emittent daadwerkelijk de beursvloer zal betreden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven