Nieuws - Is Ethereum een commodity? De SEC denkt er anders over

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Is Ethereum een commodity? De SEC denkt er anders over

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
Voor CFTC-voorzitter Rostin Benham is Ethereum een commodity

Voor CFTC-voorzitter Rostin Benham is Ethereum een commodity. De SEC is het er niet mee eens, dus moet er een manier gevonden worden om samen te werken.

Tijdens een wetenschappelijk congres over crypto- en blockchainregulering in de VS, bevestigde de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), dat Ethereum als een commodity moet worden gereguleerd. Dit meldde het zakenportaal Fortune.

Tot nu toe zijn de twee Amerikaanse regelgevers het oneens geweest. Eerder beweerde de SEC namelijk al dat Ethereum onder de effectenwetgeving zou vallen.

"Het is nogal cynisch om te zien dat de twee agentschappen er niet uitkomen en niet kunnen samenwerken," zei Benham.

Het gaat verder: "Ik heb voorgesteld Ether te classificeren als een commodity, maar voorzitter Gensler van de SEC denkt daar anders over."

Hoe samen te werken met de "SEC met betrekking tot een product in de grijze zone" is de "one million dollar question", zei hij. De twee autoriteiten hebben echter al laten zien dat samenwerking kan werken. Omdat het insolvente crypto hedgefonds 3AC Amerikaanse wetten zou hebben overtreden, doen ze samen onderzoek.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven