Nieuws - Is de rating van El Salvador gestegen door Bitcoin?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Is de rating van El Salvador gestegen door Bitcoin?

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Ontwikkelingen
Is de rating van El Salvador gestegen, door Bitcoin?

De kredietrating van El Salvador is opgewaardeerd door ratingbureau S&P Global Ratings. Er zijn goede redenen dat de rating van het Bitcoin land de komende maanden nog meer kan gaan stijgen.

De kredietwaardigheid van het Bitcoin land El Salvador is slecht. Het is een van de landen met een hoog risico op wanbetaling. De rating van internationale ratingbureaus is dan ook slecht. Verrassend genoeg heeft ratingbureau S&P Global Ratings het land weer opgewaardeerd, van CCC+ naar B-. Hoewel het land nog steeds in de zogenaamde junksector zit, is El Salvador erin geslaagd om de neerwaartse trend te stoppen. Ondertussen is de outlook van het ratingbureau beoordeeld als "stabiel".

Sinds de introductie van Bitcoin als betaalmiddel heeft El Salvador verschillende downgrades moeten ondergaan. Een analist vertelde Bloomberg dat er de afgelopen maanden al wel een vooruitgang is geboekt. Zo liet hij weten: “Het onlangs gelanceerde programma van de regering om haar korte termijnschulden bij lokale banken geleidelijk te herfinancieren, zal de noodzaak van schuldherstructurering verminderen en het risico op wanbetaling in de komende twee jaar verkleinen.”

Bitcoinkoers kan helpen

Het herstel van de Bitcoinkoers wordt dan ook niet genoemd als reden voor de upgrade. Maar als de Bitcoinkoers zich blijft herstellen en de Bitcoin-projecten van het land, zoals de bouw van mining farms, tegelijkertijd slagen, zou dit wel eens een positieve invloed kunnen hebben op de kredietrating van het kleine land.

El Salvador heeft 2.381 Bitcoin in bezit, oftewel slechts 85 miljoen US dollar in de cryptocurrency. Maar aangezien het Latijns-Amerikaanse land slechts 6,5 miljoen inwoners heeft en een schuld van ongeveer 25 miljard US dollar, kunnen zelfs kleine bedragen al een grote impact hebben.

Lees ook: El Salvador neemt wet aan voor bitcoin-obligaties

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven