Nieuws - El Salvador neemt wet aan voor bitcoin-obligaties

Sam Fröling

Door Sam Fröling

El Salvador neemt wet aan voor bitcoin-obligaties

Bitcoin (BTC)
Ontwikkelingen
Investeren
Wereldeconomie
El Salvador neemt wet aan, voor bitcoin-obligaties

El Salvador heeft de digitale effectenwet aangenomen. De langverwachte Bitcoin obligaties komen dichterbij.

De wetgevende vergadering van El Salvador heeft gisteren, 11 januari, een wet over digitale effecten aangenomen. Dit zegt het Nationaal Bitcoin Bureau van het land (ONBTC). Volgens bureau creëert het besluit "een juridisch kader voor alle digitale activa". Bovendien maakt het besluit de weg vrij voor bitcoinobligaties, volgens de onderneming. Met de wet wil El Salvador "een ongekende consumentenbescherming bieden tegen slechte betrokkenen in de cryptosector".

Tegenstanders bikritiseren het plan

Het wetsvoorstel roept onder meer op tot de oprichting van een nationale commissie voor digitale activa die moet optreden als toezichthouder en promotor van de cryptomarkt. De parlementsleden hebben het besluit met 62 stemmen goedgekeurd, volgens een bericht in de plaatselijke media. Tegenstanders bekritiseren daarentegen dat de wet de problemen van het publiek niet aanpakt. Volgens de oppositie zouden de direct geldende regels ook het witwassen van geld en belastingontduiking vergemakkelijken en de schuldenlast van de regering van Nayib Bukele vergroten.

De Bitcoin-obligaties, die binnenkort werkelijkheid kunnen worden met het nu goedgekeurde wettelijke kader, zullen naar verwachting een miljard dollar naar het Midden-Amerikaanse land brengen. Bukele wil de helft van het geld gebruiken om Bitcoin te kopen en de andere helft om Bitcoin-gerelateerde infrastructuurprojecten zoals Bitcoin City of "volcano mining" in het land te ontwikkelen.

Eerder liet El Salvador weten elke dag een Bitcoin te kopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven