Nieuws - Is de Bitcoin ordinals hype voorbij?

Door Ted Maas

Is de Bitcoin ordinals hype voorbij?

Is the Bitcoin ordinals hype over?

Nadat de Bitcoin Blockchain in het voorjaar zijn capaciteitslimiet bereikte, zijn de fee-kosten al een tijdje op een normaal niveau. Is de Ordinals-hype voorbij?

De hype rond Bitcoin ordinals, ook wel Bitcoin NFT's genoemd, lijkt voorbij te zijn. Uit gegevens van Dune Analytics blijkt dat gebruikers steeds minder gegevens op de blockchain ‘schrijven’. Gisteren, 15 augustus, waren er bijvoorbeeld slechts 353 afbeeldingen. Ter vergelijking: tijdens de piekfase medio mei waren er soms wel 5.000 geregistreerde afbeeldingen per dag.

Dit brengt de gebruikskosten van het Bitcoin netwerk weer naar een normaal niveau. In plaats van 257 BTC per dag op het hoogtepunt, betalen gebruikers van Ordinals nu slechts ongeveer 3 Bitcoin aan vergoedingen.

Eerder dit jaar haalde ontwikkelaar Casey Rodarmor de krantenkoppen met het Ordinals-protocol. Met het protocol kunnen datasets zoals afbeeldingen of zelfs kleine applicaties naar de blockchain worden geschreven. Binnen korte tijd bereikten de blokken hun capaciteitslimiet - en stegen de kosten exponentieel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven