Nieuws - Investeringsbank Citigroup lanceert eigen tokenisatiedienst

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Investeringsbank Citigroup lanceert eigen tokenisatiedienst

Crypto-acceptatie
Investeringsbank Citigroup lanceert eigen tokenisatiedienst

De investeringsbank hoopt met zijn eigen blockchainoplossing snellere afwikkelingstijden en soepelere wereldwijde betalingen te realiseren.

In een persbericht kondigde de Amerikaanse financiële dienstverlener Citi de lancering van een digitale token service aan.

Volgens het persbericht maakt de "Citi Token Service" het mogelijk om fondsen en activa te tokeniseren en snel over de hele wereld te verplaatsen. De dienst is in eerste instantie alleen beschikbaar voor institutionele klanten.

Citi gebruikt geen publieke blockchain zoals Bitcoin of Ethereum, maar een private oplossing.

Met behulp van de blockchain wil Citi wereldwijde betalingstransacties 24 uur per dag garanderen. Transactietijden kunnen ook worden verkort van enkele dagen tot enkele minuten, aldus het rapport.

De "technologie voor digitale activa" heeft het "potentieel om het gereguleerde financiële systeem te innoveren door nieuwe technologieën toe te passen op bestaande juridische instrumenten en gevestigde regelgevingskaders", aldus een woordvoerder van Citigroup.

De private oplossing van de bank wijkt zeker af van het blockchain-credo van decentralisatie en toestemmingsloosheid. Het laat echter zien dat banken zich steeds meer bewegen in de crypto- en blockchainsector.

Het meest recente voorbeeld is Deutsche Bank, die bewaring van crypto en digitale activa aanbiedt in een samenwerking met Taurus.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven