Nieuws - Deutsche Bank wil bewaring van digitale activa aanbieden

Door Ted Maas

Deutsche Bank wil bewaring van digitale activa aanbieden

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Deutsche Bank wil bewaring van digitale activa aanbieden

Groot adoptie nieuws. Kort nadat de grootste bank van Duitsland een BaFin een aanvraag indiende voor een overeenkomstige vergunning, pakt de bank door. Deutsche Bank wil nu crypto-activa gaan bewaren voor institutionele klanten.

Deutsche Bank wil hiermee institutionele klanten de mogelijkheid aanbieden om crypto-activa en tokenised assets voor hen te bewaren. Dit meldt persbureau Reuters. De stap is mogelijk dankzij een partnerschap met het in Zwitserland gevestigde bedrijf Taurus. De samenwerking volgt na een financieringsronde voor Taurus waarin de bank een belang opnam van ongeveer 65 miljoen dollar.

Deutsche Bank is de grootste kredietinstelling van Duitsland. In 2022 beheerde het bedrijf meer dan 820 miljard dollar. Dit is echter niet de eerste stap van de financiële instelling richting crypto: eind juni bevestigde Deutsche Bank dat het een bewaarlicentie voor digitale activa had aangevraagd bij de BaFin.

Als onderdeel van een samenwerking met Memento Blockchain werkt de bank ook aan een beheeroplossing voor digitale fondsen. Ondertussen werkt het fondshuis van de bank, DWS Group, samen met de in de VS gevestigde digitale vermogensbeheerder Galaxy Digital om crypto-ETP's te lanceren voor beleggers in Europa.

De handel in crypto's maakt geen deel uit van de "onmiddellijke plannen" van Deutsche Bank, vertelde een woordvoerder aan Reuters. Maar het moge duidelijk zijn dat Duitsland verder is dan Amerika op het gebied van aankomende crypto-acceptatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven