Nieuws - Internationale toezichthouders steunen de SEC

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Internationale toezichthouders steunen de SEC

Wet en regelgeving
Internationale toezichthouders, steunen de SEC

In de juridische strijd met Coinbase krijgt de SEC steun van een coalitie van internationale toezichthouders.

Een coalitie die verschillende internationale toezichthouders vertegenwoordigt, heeft een beoordeling ingediend bij de rechtbank in New York die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) steunt in haar juridische geschil met de cryptobeurs Coinbase.

De North American Securities Administrators Association, of NASAA (niet te verwarren met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA), stelt dat verschillende cryptocurrencies effecten zijn op Coinbase. Volgens de verklaring "de theorie van de SEC in dit geval consistent met het al lang bestaande publieke standpunt van het agentschap, de standpunten van toezichthouders op staatseffecten, en zelfs met het begrip van uitgevers van digitale activa .”

Coinbase wordt beschuldigt voor het exploiteren van een niet-geregistreerde effectenbeurs

De SEC beschuldigt Coinbase van het exploiteren van een niet-geregistreerde effectenbeurs. Dit is gebaseerd op de zogenaamde Howey-test, waarmee activa als effecten kunnen worden geclassificeerd nadat ze aan vier criteria voldoen. Coinbase ziet dat anders en wil de definitieclassificatie veranderen. NASAA veroordeelt deze stap: "De rechtbank zou een herschrijving van de Howey-test moeten verwerpen, zodat bedrijven die handelen in digitale activa geen regulerend toezicht kunnen vermijden."

In het juridische geschil tussen de cryptobeurs en de SEC scoorde Coinbase onlangs een eerste fase overwinning.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven