Nieuws - Institutionele beleggers kopen Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Solana (SOL)

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Institutionele beleggers kopen Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Solana (SOL)

Ripple (XRP)
Cardano (ADA)
Solana (SOL)
Altcoins
Institutionele beleggers kopen Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Solana (SOL)

Bitcoin en Ether nemen een adempauze, terwijl sommige altcoins een opmars maken. Cardano (ADA), Ripple (XRP) en Solana (SOL) behoren tot de winnaars.

Volgens een rapport van CoinShares investeren institutionele beleggers weer meer in altcoins zoals Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Solana (SOL).

Altcoins (minus Ethereum) zagen vorige week een totale instroom van US$3 miljoen, tegenover ongeveer US$19 miljoen in de voorgaande acht weken.

Toch is het handelsvolume van 915 miljoen US dollar relatief laag. Het wekelijkse gemiddelde ligt nog steeds op 1,5 miljard US dollar.

Ondanks de toenemende interesse van institutionele beleggers was er vorige week een uitstroom van in totaal 21 miljoen US dollar, aldus het rapport.

CoinShares zei echter dat Bitcoin verantwoordelijk was voor meer dan 90 procent van de uitstroom. De cryptocurrency werd bij het ter perse gaan verhandeld op 28.964 US dollar, ongeveer vijf procent lager dan een maand geleden.

Door de nederlaag van de SEC in de rechtszaak tegen Ripple hebben altcoins enorm geprofiteerd. De prijzen van SOL, ADA en XRP explodeerden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven